Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máglyarakás körtével és málnaöntettel

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg szikkadt kalács
  • 6 tojás
  • 5 körte
  • fél rúd vanília
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 6 evőkanál csipkebogyólekvár
  • A málnaöntethez:
  • 30 dkg málna
  • fél dl shery
  • fél dl szénsavas ásványvíz

Elkészítés

Elkészítés: A kalácsot felkockázzuk. A tejet felforraljuk a cukorral és a vanília kikapart belsejével, kissé hűlni hagyjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 5 dkg porcukorral jó habosra verjük, majd hozzáadjuk a vaníliás tejet és 1 evőkanál csipkelekvárt. Meglocsoljuk vele a kalácsot, hagyjuk, hogy a kalács felszívja a folyadékot.

A körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, felszeleteljük, enyhén cukros-citromos vízben kicsit megpároljuk.

A lerakott kalácsot megkenjük a csipkelekvárral, kirakosgatjuk a körtével.

A tojásfehérjét felverjük 5 dkg porcukorral, a végén még belekeverünk 1 evőkanál csipkelekvárt, habzsákba töltjük, és a körték tetejére habcsókokat nyomunk.

180 fokos sütőbe toljuk, és 10 percig sütjük.

A málnát a sherryvel és a szénsavas vízzel összeturmixoljuk, és a máglyarakás mellé kínáljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

További fotókat, tippeket és trükköket a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss