Elkészítés: A tojássárgáját és fehérjét különszedem. A tojássárgáját cukorral elkeverem, hozzáadom a tejet, a csipet sót, ezt folyamatos keverés mellett felmelegítem, de nem forralom.
A tepsi aljára teszek 1 réteg kenyeret vagy zsemlét, rácsurgatok annyit a meleg tojássárgás tejből, amennyit felvesz (kb. 2-3 dl). Evőkanállal félujjnyi vastagon teszek rá szilvalekvárt és mákot / vagy baracklekvárt és diót (mazsolát nem muszáj). Lefedem még egy réteg kenyérrel, ezt is megöntözöm a tejjel. Reszelt almát teszek a tetejére.
15 percre 175-180 fokos sütőbe tolom. Közben a tojásfehérjét habbá verem 1 kevés cukorral. A reszelt almára kenem a habot úgy, hogy szépen befedje teljesen. Újra sütőbe teszem, és 150 fokon addig sütöm, amíg a tojás aranybarna lesz (kb. 5-10 perc).
Kihűlés után fogyasztható. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre