hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máglyarakás - a klasszikus recept

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben elkeverünk el 2 ek. cukrot, felmelegítjük, a kifliket felkarikázzuk, és a meleg, cukros tejbe tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját simára keverjük a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Egy tűzálló tálat a vajunk felélvel kikenünk, majd az aljára tesszük a kiflikarikák felét, és ráöntjük a cukorral elkevert tojást.
  2. Az almákat cikkekre vágjuk, egy serpenyőben felolvasztjuk a másik két evőkanálnyi vajat, és pár percig pirítjuk rajta a cikkelyeket. Ezután megszórjuk fahéjjal, majd a kiflikarikákra tesszük a gyümölcsöt. Megszórjuk az egészet egy kis cukorral, majd következhet a kiflikarikák másik fele, és a lekvár. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd rátesszük a fehérjehabot, és további 10 percig sütjük, amíg a tetje kicsit megpirul.

15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

HAGYOMÁNYOS ÉS HÁZIAS ÍZEK: A LEGJOBB MAGYAROS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

DESSZERTEK KEZDŐKNEK: EGYSZERŰ RECEPTEK, MELYEKET KÉPTELENSÉG ELRONTANI! >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség - MME

Ezek is érdekelhetnek