A tejben elkeverünk el 2 ek. cukrot, felmelegítjük, a kifliket felkarikázzuk, és a meleg, cukros tejbe tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját simára keverjük a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Egy tűzálló tálat a vajunk felélvel kikenünk, majd az aljára tesszük a kiflikarikák felét, és ráöntjük a cukorral elkevert tojást.
Az almákat cikkekre vágjuk, egy serpenyőben felolvasztjuk a másik két evőkanálnyi vajat, és pár percig pirítjuk rajta a cikkelyeket. Ezután megszórjuk fahéjjal, majd a kiflikarikákra tesszük a gyümölcsöt. Megszórjuk az egészet egy kis cukorral, majd következhet a kiflikarikák másik fele, és a lekvár. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd rátesszük a fehérjehabot, és további 10 percig sütjük, amíg a tetje kicsit megpirul.