Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máglyarakás – a klasszikus recept

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben elkeverünk 2 ek. cukrot, felmelegítjük.
  2. A kifliket felkarikázzuk, és a meleg, cukros tejbe tesszük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat simára keverjük a maradék cukorral, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük.
  4. Egy tűzálló tálat a vaj felével kikenünk, majd az aljára tesszük a kiflikarikák felét, és ráöntjük a cukorral elkevert tojást.
  5. Az almákat cikkekre vágjuk.
  6. Egy serpenyőben felolvasztjuk a másik két evőkanálnyi vajat, és pár percig pirítjuk rajta a alma-cikkelyeket. Ezután megszórjuk fahéjjal, majd a kiflikarikákra tesszük a gyümölcsöt. Megszórjuk az egészet egy kis cukorral, majd következhet a kiflikarikák másik fele, és a lekvár.
  7. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd rátesszük a fehérjehabot, és további 10 percig sütjük, amíg a tetje kicsit megpirul.

 

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss