Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Máglyarakás

65 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. 6 db szikkadt kiflit felkarikázunk.
  2. Egy tálba kitöltjük a tejet, hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot, majd a kifliszeletek mindkét oldalát bele mártjuk.
  3. Az áztatott szeleteket csatos tortaformába helyezzük.
  4. Kb 1.5 kg almát meghámozunk, lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd hozzáadjuk a fahéjat, 2 evőkanál porcukrot és a búzadarát, összekeverjük, és a kifliszeletekre halmozzuk.
  5. 2 tojásfehérjéhez 2 evőkanál porcukrot adunk, majd gőz fölött kemény habbá verjük.
  6. A tojáshabot ráhalmozzuk az almás töltelékre, és 200 fokos, forró sütőbe helyezzük. Addig sütjük, ameddig a hab szép aranybarna lesz. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss