Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Desszert
MME
A Valentin-nap az édesszájúak ünnepe. Ilyenkor csokoládédömping van, minden szál virág, minden egyes bók mellé dukál egy doboznyi bonbon vagy legalább 10 dkg minőségi csokoládé. De nem csak csokoládéval fejezhető ki a hihetetlen boldogság, sokféle más desszert is alkalmas erre.
Figyelem, figyelem, kedves Mindmegettés barátaink! Új sorozatot indítunk: mostantól minden héten egy-egy videót kaptok tőlünk, amelyben a kedvenc receptjeinket főzzük meg. Elsőként egy villámgyors csokitortával örvendeztetünk meg benneteket - jó sütést mindenkinek!
A nagyböjt előtti időszakot záró húshagyó kedden sok országban palacsintát fogyasztanak. Talán éppen ezért vált ez a nap a Nemzetközi Palacsintanappá. A Pancake Day főleg az angolszász országokban divatos ünnepnap, egy utolsó nagy evészet, mielőtt hamvazó szerdával ránk köszöntene a húsvétig tartó negyven napos böjt.
A morzsasüti egy remek édesség, amely méltán lett világhírű. A lényege ugyanis az, hogy alul csupa gyümölcs, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta. Gyorsan összeállítható, kiadós és nagyszerű! Mautner Zsófi egy kihagyhatatlan fűszeres almás változatot mutat nekünk.
Lekvárt nem csak nyáron lehet ám főzni! Ha valami igazán különlegesre vágysz télen is, próbáld ki Kaldeneker György karamellás banánlekvár receptjét, amely nagyon finom pirítóssal vagy kaláccsal, de kenheted palacsintába vagy teheted sütibe is, nem fogod megbánni!
A Nutella 2007 óta rendelkezik saját nappal, ugyanis ebben az évben ütött szöget Sara Rosso amerikai blogger fejében, hogy vajon egy ilyen sokak által rajongásig szeretett édességnek miért nincs külön ünnepe. Sara azonban nem csak a kérdést tette fel, hanem cselekedett is: alapos, mindenre kiterjedő szervezésbe kezdett, melynek eredményeként ma már sok ezer rajongó minden szégyenérzet nélkül falja a Nutellát február 5-én.
A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, így nekik jó hír, hogy jóféle fánkot nem csak élesztős tésztából lehet készíteni.
A gofrisütés szerencsére nem nagy ördöngősség, egy kis csavart azonban bármelyik háziasszony bele tud vinni. Mautner Zsófi például vaníliával, mangóval, roppanós kandiscukorral és nagyszemű sóval süti a gofrit, hogy lehessen izgulni, milyen ízű lesz a következő falat. Próbáljátok ki!
Nincs is jobb egy tartalmas süteménynél, ami hamar elkészül, mindenki szereti, s teljes mértékben elronthatatlan. A banánkenyér pont ilyen. Pikk-pakk összekeverhető, könnyen variálható, jól ízesíthető, és valóban mindenki rajong érte.
A desszert iránti vágy rendkívül erős tud lenni. Egy nehéz munkanap, egy esősen, álmosan induló reggel vagy csak egy csapat lelkes gyerek érkezte mind-mind olyan ok, ami desszertért kiált. Azonnal.
A téli szezon egyik kedvelt gyümölcse, az ízletes, illatos és egészséges narancs. A narancsot gyakorta tesszük salátákba, használjuk fel lekvárokhoz, facsarjuk ki a levét, ellenben desszerteket viszonylag ritkán szoktunk vele készíteni.
A császármorzsa vagy smarni népszerűsége hosszú ideje töretlen. Nem is csoda,hiszen egyszerűen elkészíthető, nem igényel sütőt, nem kell vele órákig pepecselni, ráadásul gyorsan el is fogy.
A lélekmelengető levesek, főételek, ilyen-olyan meleg italok mellett, sokunk számára az igazi megbékélést, egy falatnyi boldogságot, egy szeletnyi kényeztetést azért valamilyen sütemény hordozza magában. Mondjuk egy jó csokoládétorta.
A sütőtök nem csak sós fogások elkészítésére alkalmas, hanem nagyon finom és tartalmas sütemények, desszertek is készíthetők belőle. A sütőtökös sütik finomak és egészségesek, ráadásul egyszerűen elkészíthetőek - mutatjuk!
kis cukrászdák kínálatában megtalálható volt megannyi, lassan feledésbe merülő finomság. Rigó Jancsi, gesztenyeszív, svájci kifli - emlékeztek ezekre a nyalánkságokra?
A francia konyha gazdag kínálatából a legkönnyebben értelmezhető és leginkább szerethető az édességek birodalma, amely számtalan emblematikus finomságot adott a világ számára, s ma is igazi sorvezetője a cukrászoknak.
Egy kis dekorációval a muffin alapváltozatait is feldobhatod, és ünnepélyes születésnapi tortapótlóvá emelheted. Próbáld ki ezt a receptet!
Ha van otthon egy zacskó kókuszreszelékünk, akkor számtalan lehetőségünk nyílik ezt valamilyen finomságba belekombinálni.
A túrós süteményeknek nagy hagyománya van, ami nem véletlen, hiszen a túró önmagában is finom, de édesítve, fűszerezve, egy jóféle kelt tésztával házasítva végképp ellenállhatatlanná válik.
Nem lesz könnyű és légies a tésztád? Most lépésről-lépésre megmutatjuk, hogyan készül a tökéletesen könnyű piskóta!
Az ősz legmeghatározóbb gyümölcse a szőlő. A kisebb-nagyobb édesebb-savanyúbb választékban könnyen megtalálhatjuk a nekünk megfelelőt, amivel számtalan süteményt készíthetünk. A szőlőt a héja és a magjai miatt ritkábban használják süteményekhez, de ha nem otellóból dolgozunk, hanem valamilyen vékonyabb héjú, magtalan vagy alig magos fajtával, akkor nagyon klassz szőlős finomságokat készíthetünk.
A szilva és a szilvalekvár csodálatos alapanyaga a különféle süteményeknek, desszerteknek. Gazdag íze, telt aromája sok süteményben, édességben visszaköszön, de a klasszikus, már meglévő desszertek mellett mi magunk is nyugodtan kísérletezhetünk új szilvás finomságok megalkotásával.
A csíkos, mintás, egymásba örvénylő tésztarétegek hihetetlenül esztétikussá és kívánatossá varázsolnak minden süteményt. Épp ezért a kezdő háziasszonyoknak adható legjobb tipp: készítsetek zebrakekszet vagy zebratortát!
Ezt a finomságot számtalan módon elkészíthetjük, annyi lehetőségünk van, hogy akár hetente új köntösbe bújtatva kerülhet asztalunkra az alma.
Mutatós, egyszerű, és egyszerűen nagyszerű! Mindenképp próbáljátok ki ezt a mandulás-mákos tortát - akár rum és pörkölt mandula nélkül is csodálatos desszert lehet!
Biscuit, cakes, cookie, keksz... Ha a világ különféle tájain másként is hívják, mindenütt egyformán szeretik, még nálunk is. És mi most eláruljuk a legegyszerűbb kekszreceptet is.
A mogyorókrém maga a csoda - különösen, ha nutellának hívják. Adunk 4 ötletet, hogyan használd fel, miután a kiskanállal kanalazás és a kenyérre kenés nem elégít ki többé.