A Magas-Tátra szelet elkészítéséhez a vizet felforraljuk, a vajat vagy a margarint belekeverjük, tűzön a lisztet belefőzzük. Langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A tésztát kikeverjük, majd felfelezzük.
Mindkét tésztát vízbe mártott kanállal, zsírral kikent magas szélű tepsibe tesszük és 180 fokon egyenként megsütjük. A tészta hólyagosra sül, mint a kis dombok.
A töltelékhez a tejet felforraljuk a pudingporral, beletesszük a csokit, a mézet és a vajat vagy margarint.
Az egyik tésztát a tepsiben hagyjuk, majd rátesszük a langyosra hűlt csokis tölteléket.
Elkészítjük a habot. Tejjel a tejszínhabpótló port felverjük. A zselatint vízben felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínhez és a habfixálót is, majd robotgéppel
felverjük. A kész habot a puding tetejére tesszük és a második lappal beborítjuk, és óvatosan megnyomkodjuk,
Az étcsokoládét gőz fölött vagy a mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a süti tetejét csokiöntettel díszítjük.