hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magas-Tátra szelet

MME MME
40 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A Magas-Tátra szelet elkészítéséhez a vizet felforraljuk, a vajat vagy a margarint belekeverjük, tűzön a lisztet belefőzzük. Langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A tésztát kikeverjük, majd felfelezzük.
  2. Mindkét tésztát vízbe mártott kanállal, zsírral kikent magas szélű tepsibe tesszük és 180 fokon egyenként megsütjük. A tészta hólyagosra sül, mint a kis dombok.
  3. A töltelékhez a tejet felforraljuk a pudingporral, beletesszük a csokit, a mézet és a vajat vagy margarint.
  4. Az egyik tésztát a tepsiben hagyjuk, majd rátesszük a langyosra hűlt csokis tölteléket.
  5. Elkészítjük a habot. Tejjel a tejszínhabpótló port felverjük. A zselatint vízben felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínhez és a habfixálót is, majd robotgéppel
  6. felverjük. A kész habot a puding tetejére tesszük és a második lappal beborítjuk, és óvatosan megnyomkodjuk,
  7. Az étcsokoládét gőz fölött vagy a mikróban felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd a süti tetejét csokiöntettel díszítjük. 

Megjegyzés

Recept: Balanyi Irén - MME

Ezek is érdekelhetnek