Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magas piskóta

45 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 10db tojás
  • 10ek kristálycukor
  • 10p. ek finom liszt
  • 1csom sütőpor
  • 1csom vaníliás cukor
  • csip

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet alaposan összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  2. A kemény habba fokozatosan belekeverjük a cukros tojássárgát, és egy kanál segítségével óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, ügyelve arra, hogy a fehérjét ne törjük össze.
  3. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.Sütőpapírral bélelt tepsiben 20 perc alatt megsütjük a piskótát. Közben a sütőajtót nem nyitogatjuk.

8 POFONEGYSZERŰ PISKÓTA RECEPT, AMIT LEHETETLEN ELRONTANI >>>

Mákos piskóta >>> 

Kókuszos piskóta >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss