Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Magas mákos pite

2 5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás (sárgája)
  • 1 csomag sütőpor
  • tej
  • 3 ek baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 14 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, a lisztet, a zsírt, a cukrot, a tojás sárgáját és a sütőport összegyúrjuk, annyi tejet öntünk hozzá, amennyit a tészta felvesz, és két részre osztjuk. Egy kis tepsit (kb. 20×33,5 cm) kibélelünk sütőpapírral, az egyik adag tésztát kinyújtjuk, és a kibélelt tepsibe egyengetjük, majd megkenjük baracklekvárral.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A margarint összekeverjük a porcukorral, a tejjel, a darált mákkal, a liszttel és a sütőporral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és belekeverjük a mákos masszába. A lekvárral kikent tésztára öntjük, elegyengetjük.
  3. Végül a maradék tésztát is kinyújtjuk, és a töltelékre tesszük. A tetejét villávalmegszurkáljuk, és 175 fokon, közepes rácsmagasságon 40-50 percig sütjük. Ha kisült ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.

9 BOMBAJÓ KEVERT SÜTI, HA CSAK EGY ÓRÁD VAN SÜTNI!>>> 

10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY>>> 

18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL>>> 

Megjegyzés

Családi receptünk alapján készült, és nagyon szereti mindenki. Egyszerű, nagyon finom.
- athinad

Ezek is érdekelhetnek

Friss