Kis lángon, állandó kevergetés mellett olvasszuk meg a vajat, majd hagyjuk kihűlni. Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéket verjük lágy habbá a xilittel, majd forgassuk bele a tojássárgájákat, a vajat és a kétféle lisztet. Az így kapott tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük a 170 fokos sütőben 15-20 percig.
A tonkahabhoz áztassuk 2 ek vízbe a zselatinport, és hagyjuk megduzzadni. A tejszínt főzzük fel a lereszelt tonkababbal, majd lefedve hagyjuk állni 15 percig.
Közben habosítsuk fel a tojássárgájákat a xilittel, keverjük a tonkababos tejszínhez, és melegítsük fel. Adjuk hozzá a zselatinoldatot, kevergetve olvasszuk meg benne, majd töltsük a keveréket egy kisebb méretű félgömb alakú szilikonforma mélyedéseibe, és tegyük a fagyasztóba 60 percre.
Az étcsokoládés krémhez állandó kevergetés mellett melegítsük kb. 85 fokosra a tejet a tejszín felével, a tojássárgájával, továbbá a xilittel, majd öntsük a feldarabolt csokoládéra, és alaposan keverjük össze. Hagyjuk kihűlni, azután forgassuk bele a maradék kemény habbá vert tejszínt. Osszuk el egy nagyobb méretű félgömb alakú szilikonforma mélyedéseiben, majd nyomkodjuk bele a kifagyott tonkahabos félgömböket.
A tésztából szúrjunk ki 8 db kb. 6 cm átmérőjű kört, és fedjük be 1-1 darabbal a desszerteket. Tegyük a fagyasztóba legalább 60 percre.
A bevonathoz forraljuk fel a tejszínt, elektromos habverővel keverjük hozzá a feldarabolt csokoládét és a puha vajat. Fordítsuk ki az édességeket a formából, mártsuk meg mindet a csokoládés bevonatban, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!