hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madrátej, ahogy Kiszel Tünde készíti

MME MME
40 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet feltesszük forrni.
  2. Addig csipetnyi sóval és kevés cukorral keményre verjük tojásfehérjéket.
  3. Amikor a tej már forrásban van, a felvert tojásfehérjét egy kanállal beleszaggatjuk. Mikor megemelkedik, megfordítjuk, majd egy szűrővel kiszedjük. Ebben a formában főzzük ki az összeset, majd elzárjuk a tűzhelyet a tej alatt.
  4. A sodóhoz, a tojássárgájákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a lisztet és csomómentesre keverjük egy kevés tejjel.
  5. Ha ezzel megvagyunk, a forró tejet teszünk hozzá, aztán habverővel elkeverjük, majd a meleg tejhez öntjük, és összeforraljuk.
  6. Ha elkészült, kihűtjük, majd tálkákba adagoljuk, a tetejére tetejére habot halmozunk, és mindet egy csipet fahéjjal meghintjük.

    Nézd meg, hogy készíti el Kiszel Tünde a madártejet:

Ezek is érdekelhetnek

Friss