hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madeleine (alaprecept)

45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, a tojásokat habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és a citrom lereszelt héjával. A tojáshoz apránként adagolva hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd az olvasztott vajat. Homogén tésztává keverjük, majd 2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A madeleine-formát kivajazzuk és kilisztezzük, majd egy kanállal félig megtöltjük úgy, hogy egyenletesen elterüljön benne a tészta.
  3. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük, majd teljesen kihűtjük. Lekvárral tálaljuk.

DIÓS KEKSZ POFONEGYSZERŰEN>>> 

ESZTERKE CUKORKÁS KEKSZE>>> 

PILÓTA KEKSZ HÁZILAG>>> 

Ezek is érdekelhetnek