Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártejes mákos guba

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A mákos gubához:
  • 12 db kifli
  • 1 l tej
  • 3 db tojássárga
  • 10 dkg margarin
  • 6 kanál cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10-15 dkg darált mák
  • A krémhez:
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 4 kanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 db tojás sárgája
  • 15 dkg margarin
  • A habhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 6 kanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflikre. Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kikent tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában
hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az
egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss