Elkészítés: A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflikre. Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kikent tortaformába enyhén belenyomkodjuk. 170 C°-on 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában
hagyjuk kihűlni.
A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az
egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre