Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej szelet VI.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a tojások fehérjét8 evőkanál cukorral habbá verjük. 8 evőkanál lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk, összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  2. A krémhez a tojások sárgáját, a maradék cukrot és lisztet kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejben elkevert vaníliás cukrot. Sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a krémet a tésztára simítjuk.
  3. Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk,majd olvasztott csokival díszítjük.

KRÉMES-ÉDES MADÁRTEJ SZELET >>> 

TEJSZÍNES MADÁRTEJSZELET >>> 

KRÉMES MADÁRTEJ SÜTI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss