Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej szelet IV.

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 8 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl cukrász tejszín, tejszín
  • A díszítéshez:
  • kakaópor
  • csokireszelék

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez a tojássárgáját a kristálycukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral és a tejjel elkeverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.

A tejszínt keményre verjük, és a krémre kenjük. Kakaóporral, csokireszelékkel díszíthetjük.

Megjegyzés

Érdemes nagyobb kockákra vágni, ez a süti inkább kistányéros, mint tálcás.
- Lirien

Ezek is érdekelhetnek

Friss