Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej szelet III.

MME MME
6 3.7/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál szitált liszt
  • A krémhez:
  • 8 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 6 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • fél csomag habfix
  • reszelt csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: Elsőként a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, s lazán hozzáadom a szitált lisztet. Előmelegített sütőben megsütöm, hagyom kihűlni.

A krémhez a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem, majd a lisztet hozzáadva a tejjel felfőzöm. A kihűlt krémhez hozzákeverem a porcukorral eldolgozott margarint.

Tejszínhabot felverem a fix-szel, a csokoládét lereszelem, majd összeállitom a sütit. A piskotát megkenem a sárga krémmel, tetejére teszem a tejszínhabot. S végül megszorom csokireszelékkel.

Ezek is érdekelhetnek