Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej-szelet diabetikusan

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 7 db tojás fehérje
  • 17 dkg fehér tönkölyliszt
  • 15 dkg Xilit
  • csipet só
  • A főzött krémhez:
  • 7 db tojás sárgája
  • 7 dkg Xilit
  • 1 db vaníliarúd
  • 4 dl tej
  • 5 dkg fehér tönkölyliszt
  • A vajas krémhez:
  • 15 dkg vaj
  • 6 dkg Xilit
  • A tetejére:
  • 4 dl habtejszín
  • 1 dkg Xilit
  • 4-5 dkg étcsoki
  • 1 tk olaj

Elkészítés

  1. A tojások fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd kanalanként hozáadjuk a xilitet. Két részletben beleszitáljuk a lisztet, és finoman beleforgatjuk a habba. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegíett sütőben, kb. 18-20 perc alatt megsütjük.
  2. Amikor kész, munkalapra borítjuk, a papírt lehúzzuk, a tésztát pedig egy sütőpapírral borított tálcára visszafordítjuk.
  3. A krémhez a tojások sárgáit kikeverjük a xilittel, a liszttel és a vaníliával, a tejjel lassan sűrűre főzzük. A vajat habosra keverjük a xilittel. Amikor a főzött krém kihűlt, apránként belekeverjük a vajas krémbe, és a tésztára simítjuk.
  4. A tejszínt keményre vertjük a xilittel, és beborítjuk vele a süteményt, majd villával bordákat húzunk bele.
  5. A csokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd teáskanállal össze-vissza a tejszínre csurgatjuk. A másnapi fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Ajánljuk még:

Megjegyzés

Aki nincs hozzászokva kizárólag Xilittel készült süteményhez, keverje esetleg nádcukorral, mert kellemetlen utóhatást (felfújódást) okozhat az elsőre bevitt nagyobb mennyiség! - gaby53

Ezek is érdekelhetnek