Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej szelet

60 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához :
  • 8 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 5 ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 8 ek liszt
  • A krémhez:
  • 8 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 ek cukor
  • 500 ml tej
  • 4 ek keményítő
  • 150 g szobahőmérsékletű vaj
  • A tejszínhabhoz:
  • 400 ml tejszín
  • 1 mk őrölt zselatinpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • étcsoki

Elkészítés

  1. A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Miután teljesen “kifehéredett”, hozzáadjuk evőkanalanként a cukrot. Ha már teljesen kemény hab lett belőle, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, jó alaposan elkeverjük. Előmelegített 180 fokos sütőben, 20 percig sütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni. A krémhez egy közepes lábasban a tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a keményítővel és felöntjük a tejjel. Sűrű krémmé főzzük, egy habverő segítségével 3-4 részletben hozzáadjuk a vajat, és addig verjük, amíg picit ki nem hűl. Rákenjük a kihűlt tésztára, és berakjuk a hűtőbe, hogy teljesen hideg legyen. A zselatinport pár csepp vízzel vagy tejszínnel feloldjuk. A jól behűtött tejszínt elkezdjük felverni kemény habbá. Félidőben hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a zselatint. Rákenjük a habot a krémre, étcsokit reszelünk rá és jól kihűtjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss