Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madártej mogyoróvajas szósszal

MME MME
45 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Földimogyoró
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy nagyobb lábasban a tejet, tejszínt, sót felforraljuk a félbevágott vaníliarúddal. A tojások sárgáját a barnacukorral elkeverjük. Ha a tejes tejszín felforrt, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, majd kis lángon, állandóan keverve, addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Folpackkal lefedjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A habhoz vizet forralunk. Egy csipet sóval a fehérjéket kemény habbá verjük, de vigyázzunk, ne törjük össze! Lassan, körkörösen rácsurgatjuk a vizet, majd egy másik tálba, egy kanállal kiszaggatjuk.
  3. A szószhoz felmelegítjük a tejet és felolvasztjuk benne a földimogyoróvajat a csipet sóval.
  4. Egy mély tányérba szedünk a krémből, ráteszük a habot és nyakon öntjük a kissé sós, mogyorós szósszal.

Nézd meg videón, hogyan készül a madártej mogyoróvajas szósszal

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss