Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madárfészek-torta tojásokkal

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg reszelt sárgarépa
  • 15 dkg búzadara
  • 10 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • liszt és vaj a forma kikenéséhez
  • A krémhez:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg natúr vajkrém
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • darált keksz
  • Valamint:
  • cukortojások

Elkészítés

Elkészítés: A téztáhou a tojásokat felverem a porcukorral. Hozzáadom a resztelt sárgarépát, a búzadarát meg a liszttel elkevert szódabikarbónát. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kikenek vajjal, majd belisztezem. Ebbe öntöm a masszát, kb. 40 percig sütöm 180-200 fokra előmelegített sütőben.

Amíg sül, elkészítem a krémet. A gesztenyemasszát elkeverem a vajkrémmel, hozzáadom a kakaóport és a porcukrot.

A kész tortát kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni. A közepébe 2-3 cm mély lyukat vágok egy nagyobb, kör alakú szaggatóval. A tortát vékonyan megkenem a krémmel.

Ezután a krémhez darált kekszet adok, annyit, hogy megfelelő állagú legyen ahhoz, hogy csíkokat csináljak belőle. Én krumplinyomót használtam, aminek lyukacsos a közepe. A kiszedőbe tésztát tettem, addig nyomkodtam át rajta, amíg megfelelő hosszúságú csíkok keletkeztek. Ezeket pedig a tortára illesztettem. A közepébe tojásdrazsét tettem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss