Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Madárfészek karajból sült zöldségnyársakkal

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 szelet 15 dkg-os karajszelet
  • frissen őrölt bors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 keményre főtt tojás
  • 1/2 dl olaj
  • A körethez:
  • 1 db padlizsán
  • 2 db cukkini
  • 3 db kemény paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 dl olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, a főtt tojásokat meghámozzuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk.

A karajszeleteket sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, a közepükre teszünk 1-1 főtt tojást, és szorosan felcsavarjuk. Ezután fogpiszkálóval összetűzzük, olajozott tepsibe fektetjük, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a körethez a padlizsán két végét levágjuk, hosszában 4 részre vágjuk, a cukkinit hosszában elfelezzük, és fél centi vastag kicsi szeletekre daraboljuk, a paradicsomot 4 részre vágjuk. Végül váltakozva kisebb bambusznyársakra húzzuk, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és serpenyőben a forró olajon, kb. 8-10 perc alatt minden oldalukat pirosra sütjük.

A sült zöldségnyársakat a középen félbevágott madárfészkekkel tálaljuk.

Megjegyzés

A hússzeleteket vékonyra klopfoljuk, hogy teljesen bele tudjuk csavarni az egész főtt tojást. Sütés közben néhányszor fordítsuk meg a húsokat.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss