Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes maceszgombócleves

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

  1. A pászkát kettétörjük, az egyik felét hideg vízbe áztatjuk, a másik felét apróra zúzzuk.
  2. Egy serpenyőben felizzítjuk a libazsír felét, benne üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd belekeverjük a szintén finomra vágott petrezselyemzöldet. Hagyjuk kihűlni.
  3. Egy keverőedényben a tojássárgáját a maradék libazsírral habosra keverjük, hozzáadjuk vízben áztatott, majd a kinyomkodott pászkát, a pirított petrezselymes hagymát, és jól összedolgozzuk. Sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük.
  4. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, meglazítjuk vele a masszát, és a pászka másik felét is hozzáadjuk. Fél órára a hűtőbe tesszük.
  5. Hideg vízbe mártott kézzel apró gombócokat formázunk, és a forrásban levő levesben kifőzzük. 

MÉG TÖBB ISTENI LEVES RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss