Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Macerás grillezés? Ugyan már!

default user icon
(x)
A hosszú és igen fagyos tél után már alig vártuk, hogy eltehessük a nagykabátot a szekrény legmélyére és helyette elővegyük a sokkal inkább szívesen hordott fürdőruhánkat. Májusban viszont még sokszor megviccel minket a bolondos időjárás, a strandolással még egy kicsit várnunk kell, ám grillezni már ilyenkor is bátran lehet. Legyen az a kertben, a teraszon vagy épp egy pöttöm kis erkélyen - grillezni mindenhol jó!

De hogyan is induljunk neki a grillszezonnak? Még az a szerencse, hogy az ALDI-ban grilleszközök és hozzávalók széles választéka vár minket!

1. Szerezd be az eszközöket!

Első lépésként el kell döntenünk, hogy min szeretnénk grillezni. A legnépszerűbb mindenképp az ételeknek különleges füstös ízt kölcsönző faszenes grillező. Jóval egyszerűbb megoldást viszont az elektromos- vagy gázgrill nyújt, hiszen ezeknél nincs szükség faszénre és a tisztításuk is egyszerűbb.

2. Mit ennél?

Miután beszereztük a sütéshez szükséges eszközt, a grillezett ételeket tekintve már csak a képzeletünk szabhat határt. Húsok, zöldségek és gyümölcsök egész tárháza áll előttünk - gyakorlatilag bármelyiket bármelyikkel párosíthatjuk. Az ALDI-nak köszönhetően egy grillparti különösebb előkészületet sem igényel: a pácolt húsok, a különböző ízesítésű grillkolbászok, a grillsajtok, zöldségek-gyümölcsök, öntetek és szószok egy szempillantás alatt a kosárba kerülnek és már csak a barátoknak kell szólni.

3. Amire ügyelni kell...

A grillezés az ételkészítés egy kevésbé kötött módja, bátran szabadjárta engedhetjük a fantáziánkat. Ám itt is érdemes bizonyos tanácsokat megfogadni - például mindig ügyeljünk a biztonságra, tisztaságra és ahogy a főzésnél, itt is sok múlik az időzítésen: a különböző alapanyagok más-más sütési időt igényelnek.

3+1. Gondolj az italra is!

A nagy evés mellett pedig már csak egy hűsítő italra van szükség: bazsalikomos limonádé, citromos sör, fröccs vagy éppen a gyümölcsös proseccó is kiváló választás grillezés esetén.

Ezzel bebizonyosodott, a grillezés tényleg igazán egyszerű, az elkészíthető ételeknek pedig se szeri se száma. Így már nem maradt kifogás, hogy miért ne vágjunk bele már most a hétvégén! Így már nem maradt kifogás, hogy miért ne vágjunk bele már most a hétvégén!

Grillezéshez pácok, mártások és recepteket itt!>>> 
Grillezni csak jókedvűen lehet, itt a bizonyíték!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss