hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Macaronok fehér csokoládés töltelékkel

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
12 adag

Elkészítés

  1. A porcukrot átszitáljuk, majd hozzákeverjük a mandulát. 2 db tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 3 cm átmérőjű köröket rajzoljunk rájuk.
  2. A tojásfehérjéket habosra verjük, hozzáadunk 1 csipet sót és kiskanalanként a cukrot, és addig keverjük a robotgéppel, amíg félkemény habot nem kapunk.
  3. Spatula segítségével beleforgatjuk a porcukros mandula felét, és alaposan összedolgozzuk . Ezután belekeverjük a vaníliaaromát és a maradék porcukros mandulát. Néhányszor a munkalaphoz ütögetjük a keverőtálat, hogy az esetleges légbuborékok távozzanak a tésztából. A masszát háromfelé osztjuk, majd minden adagot néhány csepp ételfestékkel színezünk.
  4. Színek szerint habzsákokba töltjük a masszát, és kis halmokat nyomunk belőlük a sütőpapírokra előzőleg megrajzolt körökre. 30 percig pihentetjük, hogya sütemények felülete kissé megszilárduljon. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd 5 percig hagyjuk a tepsiben hűlni. Óvatosan leválasztjuk a macaronokat a sütőpapírról, és sütőrácsra téve hagyjuk őket teljesen kihűlni. 
  5. A töltelékhez felmelegítjük (de nem forraljuk!) a tejszínt a rózsavízzel, hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét, és addig kevergetjük, amíg meg nem olvad. Hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni, ezután minden második macaronra kb. 2-2 tk-nyit simítunk belőle. Végül színek szerint befedjük mindet az üres darabokkal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss