Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Macaron vaníliás krémmel (francia recept)

default user icon
MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 100 fokra. Közben sütőpapírral kibélelünk két tepsit, és a hántolatlan mandulát liszt finomságúra őröljük.
  2. A tojásfehérjéket a sóval és a kristálycukorral együtt a cukor feloldódásáig keverjük, majd beleszitáljuk a porcukrot és nagyon kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a mandulalisztet.
  3. A habcsókmasszát megfestjük a rózsaszín ételfestékkel, és eldobható habzsákba vagy mélyhűtőtasakba töltjük.
  4. A habzsákokból vagy a kivágott sarkú tasakokból mindkét tepsire 30 darab egyforma (kb. 2 cm átmérőjű) halmot nyomunk, és a sütőben megszárítjuk a tetejüket 30-40 perc alatt. Nem baj, ha az aljuk kissé ragadós. A sütőből kivett macaronokat a sütőpapírral együtt hideg felületre helyezve hagyjuk kihűlni, hogy könnyen le lehessen választani őket.
  5. A ganache-hoz - azaz a krémhez - a tejszínt fémtálba öntjük, és vízfürdőben, lassú tűzön megolvasztjuk benne a fehér csokoládét. (Vigyázat, könnyen összefut!) Rövid hűlés után a hűtőbe tesszük.
  6. Robotgép habverőjével a hideg ganache-t fellazítjuk, majd a vaníliaaromával ízesítjük és habzsákba töltjük. Végül minden második macaron aljára kevés ganache-t nyomunk, és a macaronokat összepárosítjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss