hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletes a macaron: 3 tipp profi cukrászoktól

A macaronláz csak nem akar múlni. A falatnyi finomság véglegesen belopta magát a szívünkbe, s az évek múltával is szívesen ajándékozzuk meg magunkat vagy másokat egy-két színes, töltött habcsókkal.

A macaron kitűnő gasztroajándék, főleg, ha saját magunk készítjük el a szeretteinknek. Látszik benne a törődés, a munka, az igényesség, a macaron egy falatnyi luxus, aminek biztos, hogy mindenki örül.

A pontos receptleírások követése mellett az alábbi - a 2016-os Macaron-nap győztesétől, a Mészáros cukrászda cukrászaitól származó - praktikákat is érdemes betartani, ha igazán finom és szép macaronokat szeretnénk sütni.

Óvatosan a tésztával!

Ha valóban szép felületű, fényes tésztájú macaronokat szeretnénk, akkor javasolt a drágább, finomabb szemcseméretű mandulaliszttel dolgozni. Mivel apróbbak a szemcséi, így nem lesz rögös, göcsörtös tőle a macaron felszíne. A legszebb macaronok érdekében a mandulalisztet minden esetben szitáljuk át (a fennmaradó nagyobb rögöket pedig dolgozzuk bele a kedvenc kekszünk tésztájába).

Pihentessünk vagy ne pihentessünk?

A pihentetés a receptben található anyaghányadtól függ. Érdemes olyan receptet keresni, ahol nem kell sokat pihentetni a tésztát, sok esetben a macaron ezen a ponton bukik el. Az egyenletes hőfok és kiegyenlített páratartalom elengedhetetlen a pihentetéshez, amely sok háztartásban csak részben adott.

Töltsük kreatívan!

Míg Mészárosék csak színezik, de nem ízesítik a macaron tésztáját, addig a töltelékeknél a legfőbb vezérelvük a kreativitás. A különféle ganache-alapú töltelékek mellett, számtalan gyümölccsel, lekvárral kombinált töltelékük is van, sőt az egyik legizgalmasabb a gyümölcsszíves töltelék, ahol a maracon közepén valamilyen aszalt gyümölcs kap helyet, s csokoládékrém veszi körül. Ugyancsak jó ötletadó Mészárosék opera macaronja is, ahol a két tésztafél más-más krémet kap, s így a végeredményben is számtalan íz találkozik.

KÓKUSZKOCKA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI - ÍME AZ ALAPRECEPT VIDEÓN >>> 
ITT A KEZDŐK ÁLOMSÜTJE: OMLÓS RESZELT TÚRÓS POFONEGYSZERŰEN >>> 
KIADÓS, EGYSZERŰ ÉS ISTENI FINOM: ELRONTHATATLAN TÚRÓS-GRÍZES KEVERT SÜTI >>> 
JOBB, MINT A BOLTI! EGYSZERŰ TÚRÓPÖTTY SÜTÉS NÉLKÜL >>> 
 

Ezek is érdekelhetnek

Friss