Macaron gyömbéres tejcsokoládékrémmel

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük a gyömbért és a tejszínt. Hűlni hagyjuk.
  2. 10 dkg cukorból és a vízből szirupot főzünk. 4 dkg tojásfehérjét 2,5 dkg cukorral kemény habbá verünk, majd folyamtos keverés mellett hozzácsurgatjuk a szirupot.
  3. A darált mandulát, a porcukrot, illetve a másik 4 dkg tojásfehérjét összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.
  4. A masszát sima csövű habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe 3 cm átmérőjű köröket nyomunk belőle. 150 °C-ra előmelegített sütőben 14 perc alatt megsütjük.
  5. Ha kihűltek a habcsókok, leszedjük a sütőpapírról, és megtöltjük a csokoládékrémmel.

Megjegyzés

Reni receptje és fotója, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit! - MME

Ezek is érdekelhetnek