hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Macaron gyömbéres tejcsokoládékrémmel

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mandula
  • 4-4 dkg tojásfehérje
  • 2,5 dkg cukor
  • 3,5 dkg víz
  • 10 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le.

A 10 dkg cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra. Közben verjünk kemény habbá 4 dkg tojásfehérjét 2,5 dkg cukorral. Folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a szirupot, és verjük addig, amíg kihűl. A darált mandulát, a porcukrot, illetve a másik 4 dkg tojásfehérjét keverjük össze, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabba.

Töltsük a masszát sima csövű habzsákba, majd nyomjunk sütőpapírral bélelt tepsibe 3 cm átmérőjű köröket belőle. Toljuk 150 °C-ra előmelegített sütőbe 14 percre.

Ha kihűltek a habcsókok, szedjük le a sütőpapírról, és töltsük meg a csokoládékrémmel.

Megjegyzés

Reni receptje és fotója, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit! - MME

Ezek is érdekelhetnek