piros ételfesték (elhagyható, vagy bármilyenre cserélhető)
Csokoládé krémhez (ganache):
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
3,5 dkg vaj
Elkészítés
A krém hozzávalóit egy lábasban összeolvasztjuk, jól összekeverjük, és behűtjük, hogy majd a kész macaronokat megkenjük vele.
A darált diót kávédarálón átdaráljuk, hozzáforgatjuk a porcukrot, majd a levesszűrő kanálon, vagy egy szitán átnyomkodjuk egy kanállal, és jól átszitáljuk. Hozzákeverjük a kakaóport. A fent maradt szemcséket félretesszük.
A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a végefelé állandó keverés mellett beleszórjuk a kristálycukrot.
A cukros kakaós diót óvatosan a habhoz szórjuk és összeforgatjuk, majd nyomózsákba töltötjük és sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma - kb. 50 Ft-os pénzérme nagyságú - korongokat nyomunk.
40 percig szobahőmérsékleten szárítjuk, majd 140 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivesszük, hűlni hagyjuk, majd éles késsel leemeljük őket a sütőpapírról. (Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.)
A jól kihabosított csokoládé ganache-sal, megkenünk egy macaront és egy másikat hozzáillesztünk. Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll.