Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Macaron dióval

120 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 12,5 dkg dió
  • 25 dkg porcukor
  • 12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt)
  • 7,5 - 8dkg kristálycukor
  • 1 ek kakaó
  • piros ételfesték (elhagyható, vagy bármilyenre cserélhető)
  • Csokoládé krémhez (ganache):
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 3,5 dkg vaj

Elkészítés

  1. A krém hozzávalóit egy lábasban összeolvasztjuk, jól összekeverjük, és behűtjük, hogy majd a kész macaronokat megkenjük vele.
  2. A darált diót kávédarálón átdaráljuk, hozzáforgatjuk a porcukrot, majd a levesszűrő kanálon, vagy egy szitán átnyomkodjuk egy kanállal, és jól átszitáljuk. Hozzákeverjük a kakaóport. A fent maradt szemcséket félretesszük.
  3. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd a végefelé állandó keverés mellett beleszórjuk a kristálycukrot.

Megjegyzés

Családi összejövetelre készült. Mindenkinek nagyon ízlett. Nálam is elkészültek az első macaronom Hát nem csak mandulával működik! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss