Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mac ’n’ cheese Wossala Rozinától

MME MME
40 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék
  • Mustár

Elkészítés

  1. Egy fűszeres besamel a recept alapja. Ehhez a vajat hevítsd fel egy nagyobb lábosban, tedd rá a lisztet, és kissé keverd át.
  2. A tejet forrald fel a babérlevéllel, a szegfűszeggel, a kakukkfűvel, és leszűrve, folyamatos kevergetés mellett öntsd a lisztes vajra.
  3. Miután felforrt, a többi hozzávalót is add hozzá. Továbbra is folyamatos keverés mellett egyszer forrald fel.
  4. A fogkeményre kifőzött tésztát serpenyőben forrald össze a szósszal. Ezután rakd hőálló tányérba, és halmozz rá egy hatalmas kupacot a reszelt sajtok keverékéből.
  5. Előmelegített sütőben, 230 fokon 5 perc alatt süsd meg. Akkor van kész, ha szépen elkezd feketedni a teteje. 

Megjegyzés

A recept Wossala Rozina: Konyhakönyv című receptkönyvében jelent meg (BOOOK Kiadó Kft., 2022, 7490 Ft) Fotó: Erdőháti Áron - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss