Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mac and cheese falatkák

45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg szarvacska vagy makaróni
  • 2 bögre Frico sajt (gouda)
  • 50 dkg sajtkrém
  • 1 db tojás
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk bors
  • A besamel mártáshoz:
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 1/2 bögre tej

Elkészítés

    1. A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük, és a csomagoláson megadott utasítás szerint megfőzzük. Amikor kész, leszűrjük és félretesszük. 
    2. A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet is, és folyamatosan kevergetve sűrű mártást készítünk belőle. 
    3. Amikor összeállt a besamel, hozzáadjuk a sajtkrémet és a reszelt Gouda sajtot is. Összekeverjük, megsózzuk, -borsozzuk, majd addig kevergetjük tovább a tűzön, amíg a sajt megolvad. 
    4. A sajtos mártást a tésztához adjuk, összeforgatjuk, hozzáadjuk a felvert tojást, még egyszer alaposan összekeverjük, majd az egészet egy kiolajozott muffin sütőforma mélyedéseibe adagoljuk. 
    5. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 8-10 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul. A formában hagyjuk kicsit kihűlni, majd ízlés szerint friss zöldfűszerrel megszórva kínáljuk.

      A recepthez tartozó videót itt találod! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss