A tésztát lobogó, sós vízbe tesszük, és a csomagoláson megadott utasítás szerint megfőzzük. Amikor kész, leszűrjük, majd félretesszük.
A mártáshoz egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejet is, és folyamatosan kevergetve sűrű mártást főzünk belőle.
Amikor összeállt a besamel, hozzáadjuk a sajtkrémet és a lereszelt Gouda sajtot is. Összekeverjük, egy kevés sóval és a borssal ízesítjük, majd addig kevergetjük tovább a tűzön, amíg a sajt megolvad.
A sajtos mártást a tésztához adjuk, összeforgatjuk, hozzáadjuk a felvert tojást, még egyszer alaposan összekeverjük, majd elosztjuk a tésztát egy muffintepsi kiolajozott mélyedéseiben.
Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és 8-10 percig sütjük, amíg a falatkák teteje aranybarnára pirul. Végül kivesszük, a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint friss zöldfűszerrel megszórva kínáljuk.