Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ma indul a Mestercukrász: ezt várja Liptai Claudia és a zsűri a versenyzőktől!

default user icon
MME
Ma este 8 órától elindul az RTL Klub-on a Konyhafőnök-család legújabb tagja: a Mestercukrász - az édesszájú Konyhafőnök! A Reggeliben a műsorvezető, Liptai Claudia és a két zsűritag, Juhos József mestercukrász és Enzsöl Balázs cukrászséf beszélt arról, milyen számukra az ideális cukrászjelölt!

A ma induló gasztroreality a konyhaművesztnek azzal a részével foglalkozik, ami a Konyhafőnökben mindig a legnagyobb fejtörést okozta a játékosoknak: a desszertekkel. Ez nem véletlen, hiszen ahogy a zsűri, Enzsöl Balázs és Juhos József, valamint a műsorvezető, Liptai Claudia is elmondta: a cukrászatban nagyon komoly precizitásra van szükség, nagyon pontosan követni kell a receptet, hogy az legnagyobb valószínűséggel jól sikerüljön, mert még akkor is közbejöhetnek olyan bökkenők, mint például egy picit más összetételű, zsírtartalmú, állagú az alapanyag, és máris nem az lesz a végeredmény, amit elképzeltünk.

A veresenyzőknek tehát 15 napon keresztül, receptenként, nem ritkán 3-3,5 órában kell helytállniuk, és ez bizony nagyon nagy lelki teher - amin nem feltétlenül könnyít, hogy a zsűri nagyon komolyan veszi feladatát, és minden alkalommal korrekt szigorral értékeli a teljesítményüket. 

"A zsűri dolga az, hogy szigorú értékelésekkel segítsék őket. És bizony, nagy dráma az, amikor az ember 4 órán keresztül próbál valamit összerakni, és a végén összedől az egész. Ilyenkor szükség van egy "anyukára", aki átsegíti a versenyzőket ezeken a nehéz pillanatokon, és ez lesz Claudia" - mondta el a Reggeliben Varga Rita producer.

Abban megegyezett Enzsöl és Juhos, hogy az ideális cukrász-jelölt kitartó, precíz és újratervezésre képes, vagyis, ha valami nem úgy sikerül, ahogy a nagy könyvben meg van írva, akkor higgadt marad, és egyet hátralépve képes új megoldásokat kiötölni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss