Elkészítés: A lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport összekeverjük.
A túrót összetörjük, belekeverjük a mazsolát, a citromhéjat, a vaníliás cukrot.
Egy közepes tepsit a vaj 1/3 részével kikenünk, a lisztes keverék felét elterítjük benne. Elosztjuk rajta a túrós tölteléket, és befedjük egyenletesen a maradék lisztes keverékkel.
A tojásokat kézi habverővel kikeverjük, belekeverjük a maradék olvasztott vajat és a tejet, majd egyenletesen elosztjuk a tésztán, vigyázva, hogy mindenhova egyformán jusson a keverékből, befedje a tésztát.
Előmelegített 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szépen pirosodik a sütemény teteje.
Kihűlés után szeleteljük és kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre