Lusta rétes eperrel és rebarbarával cukormentesen

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A margarint felolvasztjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és megkenjük a felolvasztott margarinnal.
  2. Összekeverjük a kétféle lisztet, az eritritet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. A lisztes keverék felét beleszórjuk a tepsibe.
  3. Az epret megmossuk és felkockázzuk, a rebarbarának pedig lehúzzuk a külső, hártyás részét.
  4. A lisztes keverékre morzsoljuk a túrót, megszórjuk a feldarabolt eperrel és rebarbarával, majd ízlés szerint meghintjük őrölt fahéjjal, eritrittel. Ezután rászórjuk a maradék lisztes keveréket.
  5. A tojást simára keverjük a vaníliaaromával és a tejjel, majd ráöntjük a lisztes rétegekre úgy, hogy mindenhova kerüljün belőle. Az egész tetejére csipkedjük a margarint. Villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.
  6. 170 Celsius-fokra előmelegített sütőben, légkeverésen addig sütjük, amíg a sütemény teteje szép aranybarna nem lesz.
  7. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a papírral együtt átemeljük egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt poreritrittel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint másfajta friss gyümölccsel, vagy éppen befőttel is készíthetjük. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss