Elkészítés: A tésztához 6 tojásfehérjét habbá verünk egy csipet sóval, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a szódabikarbónát. 28 cm-es tortaformában megsütjük, ha kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez az 5 dl tejjel és az 1 dl erős feketekávéval felfőzzük a 2 csomag pudingport, hozzáadjuk a kristálycukrot. Ha lezártuk a lángot, még forrón beletördeljük a csokoládét, összekeverjük, hagyjuk kihűlni. A 25 dkg margarint kikeverjük a vaníliás cukorral, csipet sóval. A 2 krémet összekeverjük, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.
A piskótát megkenjük a krémmel jó vastagon, belenyomkodjuk a lecsöpögtetett meggybefőttet, a tetejét krémmel elsimítjuk. Ráhelyezzük a másik piskótalapot, majd a tortát bevonjuk a krémmel. Legalább 2 órát hűtjük.
A mázhoz az étcsokoládét felolvasztjuk a margarinnal, és a torta tetejét bevonjuk vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre