Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lúdláb torta II.

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1 dl kávé
  • 12 dkg kristálycukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl felvert habtejszín + magozott cseresznye
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához 6 tojásfehérjét habbá verünk egy csipet sóval, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a szódabikarbónát. 28 cm-es tortaformában megsütjük, ha kihűlt, kettévágjuk.

A krémhez az 5 dl tejjel és az 1 dl erős feketekávéval felfőzzük a 2 csomag pudingport, hozzáadjuk a kristálycukrot. Ha lezártuk a lángot, még forrón beletördeljük a csokoládét, összekeverjük, hagyjuk kihűlni. A 25 dkg margarint kikeverjük a vaníliás cukorral, csipet sóval. A 2 krémet összekeverjük, hozzáadjuk a habbá vert tejszínt.

A piskótát megkenjük a krémmel jó vastagon, belenyomkodjuk a lecsöpögtetett meggybefőttet, a tetejét krémmel elsimítjuk. Ráhelyezzük a másik piskótalapot, majd a tortát bevonjuk a krémmel. Legalább 2 órát hűtjük.

A mázhoz az étcsokoládét felolvasztjuk a margarinnal, és a torta tetejét bevonjuk vele.

Megjegyzés

A maradék krémből pohárkrémet készíthetünk. - SZG Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss