Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lúdláb süti

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt (fele rétesliszt)
  • 18 g sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • annyi tej, hogy összeálljon a tészta, kb. 1/2-1 dl
  • A főzött krémhez:
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük
  • A vajas krémhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Valamint:
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1-2 evőkanál rum
  • 1/2 citrom leve
  • A mázhoz:
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 6 dkg vaj
  • (rumos) meggyszemek

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, fél órát pihentetjük a hűtőben, majd 3 db (kb. 30x36 cm) lapot sütünk belőle előmelegített 180 fokos sütőben.

A kihűlt főzött krémet és a habosra kevert vajas krémet apránként összekeverjük, elfelezzük. Felébe kakaóport és rumot, a másik felébe fél citrom levét keverünk.

Összeállítás:
1. lapon elkenjük a csokis krémet,
2. lapot a citromos krémmel kenjük meg,
3. lapot a mázzal vonjuk be.

A mázhoz a kakaót a cukorral és a vízzel kikeverjük, kevergetve, lassan összefőzzük. A tűzről lehúzzuk, a vajat elkeverjük benne, a sütemény tetejét bevonjuk.

Másnap az egyenetlen széleket körben levágjuk, szeleteljük, minden szelet tetejére egy szem (rumos) meggyet teszünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss