Elkészítés: A rizst egy serpenyőben kevés olajon megfuttatom, beleteszem egy keverőtálba. Ugyancsak kevés olajon a felvágott szalonnát megsütöm, ráteszem a darabolt hagymák felét, majd a darált húst. Fehéredésig pirítom, a keverőtálba teszem. Hozzáütöm a tojást, sózom, borsozom, szórok rá pirospaprikát, összekeverem. Gombócokat formázok.
Egy fazékban a maradék olajon megdinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is megfuttatom benne. Beleteszem a húsgombócokat. Felengedem 4 dl vízzel, ízesítem sóval, babérral, őrölt köménnyel, majorannával. Lassan fél órát főzöm, majd belerakom a káposztát, és 10 percig főzöm. Beleszórom a lisztet, megszórom bőven pirospaprikával, beleöntöm a vörösbort, óvatosan összekeverem, felforralom.
Tejföllel és friss kenyérrel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre