Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Luca mézeskalács szíve

MME MME
10 5/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, a sütőporral, a fűszerekkel, a kakaóval. A mézet meglangyosítom, és hozzáadom a cukrot és a margarint. A két keveréket összeöntöm, és beleütöm a két tojást. Az egészet összegyúrom - nem baj, ha nagyon ragad, a lényeg, hogy jól gyúrmázható legyen, és ne töredezzen, mert akkor túl keményre sikerült a tészta. Ha ezzel megvagyok, letakarom a tálat, és néhány órát (akár egy éjszakát is) hagyom pihenni. Amikor már kipihente magát, kicsit átgyúrom, felosztom 4 darabra, és a darabokat egyenként (mert nem fér rá az egész tészta a deszkára) kinyújtom 3-4 milliméter vastagra. Szívecskés kiszúróval kiszaggatom, a tetejüket bekenem tojással, aztán előmelegített, sütőpapírral bélelt sütőben 10 perc alatt megsütöm. A sütőben nagyon szépen megdagadnak és kivilágosodnak a szívek :) Amikor egy adag elkészül, tiszta konyharuhán hagyom a süteményeket kihűlni. Ha már mind kihűlt, a cukormázzal kidíszítem.

Megjegyzés

Én és a párom ezt a receptet legutóbb az esküvőnk vendégeinek készítettük el - ez lesz a köszönőajándék. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss