Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lőrincz György, a Babel konyhafőnöke lett az év séfje

default user icon
MME
A Babel Budapest konyhafőnöke, Lőrincz György nyerte az Év séfjének járó elismerést, amelyet a Gault & Millau Magyarország 2016 étterem- és borkalauz sajtóbemutatóján adtak át.

Az elsősorban magyar-regionális jellegű konyhájáról ismert fine dining étterem emellett magasabb szintre lépett a nemzetközi étteremminősítési rendszer ranglétráján is, így a hazai mezőnyben a második legnagyobb elért pontszám birtokosa lett.

Hét évvel ezelőtt sous chefként, azaz konyhafőnök helyettesként kezdte pályáját a Babelben Lőrincz György, ekkor a kreativitásért és az innovációért felelt, ma pedig már executive-ként járul hozzá az étterem sikeréhez.

A konyhafőnököt az Év séfjének nevezte a Gault & Millau Magyarország, az étteremminősítési rendszert is működtető gasztromagazin 2016-os étterem- és borkalauzának sajtóbemutatóján adta át a rangos elismerést Lőrincz Györgynek, aki elsősorban a csapatmunkának tulajdonítja a sikert. A séf idén húsz éve tölti ideje nagy részét a konyhában.

„A konyhában eltöltött évek alatt végigjártam a ranglétrát, szerintem ez is kellett hozzá, hogy ma itt tartsak. Szeretem, hogy annyi lehetőség rejlik az ételkészítésben, egy hangulat, egy kép, egy tárgy vagy egy illat is inspirálóan hathat. Örömmel tölt el, hogy a szakma egy nagy presztízsű díjjal ismeri el a munkámat. Hatalmas dolog ez a kitüntetés, de elsősorban nem a díjakért dolgozom. Szeretek jót adni az embereknek, és számomra az a legnagyobb siker, amikor este elégedett vendégekkel tudom megtölteni az éttermet” – vallotta be a konyhafőnök, aki 2008 óta erősíti a Babel csapatát.

„Nagyon örülünk a séfünk elismerésének, jó visszaigazolást kapni, hogy olyan úton halad a Babel, amire méltán büszkék lehetünk. Lőrincz György mind a felhasznált alapanyagokat illetően, mind a konyhatechnológiai ismeretei tekintetében is meghatározó személyiség a szakmában, nem beszélve a minőség standard-ről, ami a kezdetektől meghatározó számunkra. Munkáját mindig nagyfokú kreativitás jellemzi, mely tetten érhető minden egyes általa készített fogáson” – nyilatkozta Hlatky-Schlichter Hubert a Babel, KIOSK, Terasz étterem tulajdonosa.

Hozzátette: az étterem sikeréhez a tulajdonosi szemlélet, az étteremvezető, a sommelier és a séf munkakapcsolaton túlmutató együttműködése is szükséges, akik a hellyel együtt lélegezve élnek, és álmodják meg a részleteket. Idén tavasszal a Babel csapata elsőként álmodta meg, és állította össze hazánk első vegán fine dining étlapját.

Az eddig elért eredményeknek köszönhetően a Babel újabb szintet lépett a Gault & Millau pont- és sipkarendszerében, és így letörölhetetlenül felírta magát a nagy nemzetközi gasztrotérképre.

„Tizenötről tizenhat pontra emelkedett a Babel értékelése, ami Magyarországon a második legnagyobb elért pontszám. Ehhez a nagyszerű eredményhez egyértelműen hozzájárult Gyuri teljesítménye, akit az Év séfjének nevezett a Gault & Millau. Ez a legrangosabb magyarországi szakmai elismerés, ami a legfontosabb egy séf életében. Gyurit a kitüntetés mellett az a megtiszteltetés is érte, hogy a Gault & Millau francia vezetősége személyesen hívta meg Párizsba, ahol találkozhat az év francia séfjével is” – folytatta Hubert.

Ezek is érdekelhetnek

Friss