Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lőrinci töltött káposzta

90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A húst ledarálom, majd a rizst és a fűszereket hozzáadom. Az apró kockára vágott hagymát a zsíron megdinsztelem, hozzákeverem a pirospaprikát, majd a húshoz adom. Alaposan összedolgozom, és ízlés szerint utánízesítek.

A tölteléket a levelekbe csavarom úgy, hogy ne tudjon a levélből kifordulni. Megfelelő nagyságú fazékba rakom a következő sorrendben: alulra egy sor kicsavart aprókáposzta amely közé szálasra vágott vöröshagymát keverek és megszórom ételízesítővel, majd rárakom az oldalasdarabokat és a töltelékeket lazán sorba, ráöntöm a sűrített (vagy házi) paradicsomot. Újra egy sor aprókáposzta, ha van, akkor az oldalas, és maradék töltelék. A töltelék mennyisége függ a haraszt (levél) nagyságától is. Ráöntöm a maradék paradicsomot, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.

Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzöm. Tálaláskor tejfölt kínálok hozzá.

Megjegyzés

Maradék füstölt szalonna bőrkét bele szoktam főzni. Ha kevesebb a haraszt, mint a töltelék, akkor gombócokat formázok, és tálcára rakva lefagyasztom, majd nylon zacskóban tárolom felhasználásig a mélyhűtőben (pl. húsgombóc paradicsommártásba). - Papusmaci

Ezek is érdekelhetnek

Friss