Elkészítés: A gyúrt tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután belekeverjük a porcukrot, mélyedést készítünk a közepébe, ide rakjuk a tojássárgát és a citromot, majd összegyúrjuk. Egy kb. 25×35 cm-es tepsit kikenünk és kilisztezünk. A tésztát ebbe belenyújtjuk úgy, hogy kis pereme is legyen. Előmelegített (170-180 fokos ) sütőben 15 perc alatt elősütjük a tésztát, ezalatt megcsináljuk a diós tölteléket. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, tovább verjük, majd apránként jöhet a dió és a citrom. Sűrű masszát kapunk. Az elősütött tésztára rákenjük a lekvárt, utána a diós masszát. Visszatesszük a sütőbe, és 40 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre