Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Löncshúsos makaróni

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tésztafőző fazékban vizet teszek fel a gáztűzhely legnagyobb lángjára. Beleteszem a sót és 1 evőkanál olajat, hogy a tészta ne tapadjon majd össze. Amíg a víz felforr, a makarónit négy darabba töröm, a löncshúst pedig kockákra vágom. Nem szükséges túl apróra, sütés közben úgyis szét fog esni.

Mikor a víz már lobogva forr, beleszórom a makarónit. Ekkor kezdem el sütni a húst, mert így a tésztával egy időben lesz készen. Egy jókora teflon bevonatú lábast a gáztűzhely legkisebb lángjára helyezek, beleteszem a maradék olajat és a löncshúst. Időnként megkeverem. Mikor sülni kezd, és szétesik, a lángot takarékra teszem. Közben néha a tésztát is megkeverem.

Mikor megfőtt, leszűröm. Leöblíteni nem szoktam, csak ráborítom a húsra. Ezután a lábast rövid időre erős lángra teszem, majd a tésztát alaposan átforgatom, hogy egyenletesen elkeveredjen a hússal, és már tálalható is. Ketchupot, reszelt sajtot és savanyúságot kínálok hozzá. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Nem kell feltétlenül makarónit használni, jó hozzá a spagetti, penne vagy másféle tészta is. - Ernocske

Ezek is érdekelhetnek