Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lokum rahátos kekszrúd

30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A rahátot dobókockányi nagyságúra vágjuk, és feltesszük tűzre a vízzel. Amikor a víz fortyogni kezd és a rahát is alaposan megolvad-megpuhul, akkor abbahagyjuk a főzését, és beleszórjuk a többi hozzávalót. Kevergessük, hogy ne égjen oda! Kekszmorzsát annyit adjunk hozzá, amennyitől könnyedén összeáll a massza és formázható lesz, fakanállal alaposan összedolgozzuk. Cukrot nem igényel, hisz minden hozzávalója édes.

Egy fóliára kókuszreszeléket szórunk, és rákanalazzuk az édesség felét, majd rúddá hengergetve becsomagoljuk a fóliába. Ebből a mennyiségből 2 kekszrúdunk lesz.

Ha alaposan kihűlt, szeleteljük!

Megjegyzés

Ez az olvasztott rahátos alap bármivel ízesíthető, rummal, vaníliával, tehetünk bele másféle csonthéjasokat, mandulát, mogyorót, csoki helyett kakaót, mazsola helyett bármilyen aszalt gyümölcsöt. Amikor a rudat hengergetjük, kókuszreszelék helyett használhatunk kekszmorzsát vagy cukrot, porcukrot. Megunhatatlan, finom, sokáig eláll, könnyen szállítható. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss