A lisztmentes diótorta elkészítéséhez érdemes a piskótákat külön megsütni, mivel az nagyon puha, ezért nehéz felvágni.
Egy 24 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. 4 db tojásfehérjét kemény habbá verünk, közben fokozatosan hozzáadunk 10 dkg cukrot, majd óvatosan hozzákeverünk 10 dkg diót. A masszát a sütőpapírral bélelt formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ezután ugyanígy elkészítjük a másik két piskótalapot is.
A krémhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett főzzük a krémet 20-25 percig. Ezután hozzákeverjük az étcsokoládét.
A margarint habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött tojásos krémet, majd az egészet alaposan felhabosítjuk.
A tortát végül megtöltjük a krémmel. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük a krémmel vagy olvasztott csokoládéval és diódarabokkal. Az oldalát én nem szoktam bevonni, ettől vagány, rusztikus torta kinézete lesz. Alaposan lehűtve tálaljuk.
A torta eredeti receptje Szarajevóból származik. 4 évig éltünk Szarajevóban, ott ettem többször ezt az isteni finom diós tortát. A piskóta tojáshab és darált dió keveréke, ettől olyan, mintha egy hatalmas, puha habcsókba harapnánk. A krémje pedig egy fantasztikus, főzött csokoládés krém. - Gluténmentes Íz-Lik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!