Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Linzertorta cseresznyepálinkával

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a dióféléket, a cukrot, a tojást, a fűszereket, a cseresznyepálinkát keverjük össze, majd adjuk hozzá kis darabokban a vajat, ezt követően tegyük hidegre (a legjobb egy egész éjszakára).

Másnap a tészta 2/3-át nyújtsuk ki, és fektessük tortaformába, kenjük rá a lekvárt. A maradék tésztából vágjunk 1-2 centi széles csíkokat, és fektessük a sütire. Végül kenjük be tojással, és süssük 170 fokon 35-40 percig.

Megjegyzés

Hagyjuk kihűlni, mielőtt tányérra tesszük, különben kifolyik a lekvár. Én a lekvárba tettem egy kis tört diót.

Ha marad tészta, pogácsaszaggatóval ki lehet szaggatni, egy kis lekvárt és egy darabka diót rátenni, majd megsütni. - sweetnovember

Ezek is érdekelhetnek