A linzercsillag tésztájához a vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a magjait. A lisztet egy tálban elvegyítjük a sütőporral, a vaníliavelővel, a sóval és a nádcukorral. Hozzáadjuk a tojást és a margarint, majd robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk.
A tésztából lisztezett felületen két kb. 20 x 10 cm-es lapot nyújtunk, majd sütőpapíron a fagyasztóba tesszük 10 percre. Ezután kb. 2 mm vékonyra hengereljük. Mindkettőből kivágunk 36 db kb. 5 cm-es csillagot, és az egyik adag közepét kiszúrjuk.
A linzereket sütőpapírral bélelt tepsikbe fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük tepsinként kb. 10 percig.
A töltelékhez a ribizlizselé felét felforraljuk, majd kissé lehűtjük. Összeragasztjuk vele a lyukas, valamint a tele kekszeket, és megszórjuk a porcukorral. A maradék ribizlizselét 1 ek vízzel együtt felforraljuk, és rövid hűtés után a csillagok közepébe kanalazzuk.
Könnyebb összegyúrni a tésztát, ha hidegek a hozzávalói.
A természetes borkő alapú sütőpor foszfátok helyett nátront tartalmaz, ami enyhébb az általános sütőporhoz használt kelesztőanyagoknál. Az ilyen sütőporral készített tésztákat jobban tolerálják a máj-, epe- és gyomorpanaszokkal küszködők. Bioboltban kapható. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!