A hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk az átszitált liszttel. Hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliás cukrot, a sütőport és a porcukrot, kissé összekeverjük, majd az enyhén felvert tojásokkal összeállítjuk.
A kész tésztából egy keveset levágunk, és eldolgozzuk benne a zöldtea-port. Folpackba csomagoljuk, és 2-3 óráig vagy egy egész éjszakán át hideg helyen tároljuk.
Kinyújtás előtt a folpackot levesszük róla, majd 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát. Formákkal kiszaggatjuk, lekvárral összetapasztjuk őket, majd 150-160 fokra előmelegített sütőben halvány színűre sütjük őket, tepsinként 15-20 perc alatt.
Dupla adagban kb. 80-90, párban 40-45 db. Érdemes nagyobb mennyiségben elkészíteni, mert lefagyasztható, és szükség esetén kiengedés után csak szaggatni és sütni kell. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!