Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Linzer korong diós lekvárral (glutén- és tejmentes)

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg lisztkeverék
  • 12,5 dkg margarin (olvasztott)
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 mk sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek ekvár

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, jól összedolgozzuk, majd kis golyókat formázunk belőle.
  2. A golyók közepét benyomjuk, és a mélyedést megtöltjük a kikevert diós-lekváros masszával!
  3. 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.

DIÓS LINZER (GLUTÉN- ÉS TEJMENTES)>>> 

LINZERCSIGA EGYSZERŰEN>>> 

A LEGPUHÁBB LINZER>>> 

Megjegyzés

Isteni a diós lekvár benne, igazi őszi hangulatot idéz fel az íze, ajánlom mindenkinek! - Koni83

Ezek is érdekelhetnek

Friss