hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Linzer karácsonyra

55 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztez hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat, majd összemorzsoljuk.
  2. Hozzátesszük a tojássárgáját, a porcukrot és a lereszelt citromhéjat is, majd ezekkel is összedolgozzuk épp csak annyira, hogy összeálljon a tészta.
  3. Gombócot formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, majd kissé ellapítjuk egy koronggá. Hűtőbe téve legalább egy órán át pihentetjük.
  4. A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 3 mm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges alakú kiszúróval kiszaggatjuk. Minden második tészta közepét egy kis kör alakú kiszúróval is kiszúrjuk.
  5. Ezután szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a tésztavirágokat, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
  6. Rácsra téve hagyjuk kihűlni a kisült linzertésztát, majd a lekvárral megkenve összeragasztunk egy teljes és egy lyukas tésztadarabot. Porcukorral megszórva tálaljuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss