Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Linzer baracklekvárral

> 90 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először a száraz alapanyagokat: a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a reszelt citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a margarint. Végül hozzáadjuk a tojássárgáját és jól összedolgozzuk.
  2. A tésztacipót fóliába csomagoljuk és 1 órát pihentetjük a hűtőben.
  3. A tésztát porcukorral behintett deszkán kb. fél centisre nyújtjuk, majd linzerkiszúróval formára a kívánt formára szaggatjuk, ügyelve arra, hogy minden teli formának legyen egy lyukas párja. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  4. A lyukas és teli sütiket baracklekvárral összeragasztjuk, majd teszünk még egy kis lekvárt a lyukakba. Végül vaníliás porcukrot hintünk a tetejére. 

LINZER, ISLER, KOSZORÚ >>> 

18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>> 

11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

Megjegyzés

Annyi biztos, hogy jó alaptészta recept, egyből puha volt, amint kivettem a sütőből. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss

X

Nem ez a legjobb Linzer baracklekvárral recept?